Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2009

Χριστουγεννιάτικο project!


Η διαφημιστική επικοινωνία ενόψει των Χριστουγεννιάτικων ημερών μέσα από τις σελίδες περιοδικού ειδικού τύπου (MOTO, περιοδικό μοτοσυκλέτας) είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Στοιχεία όπως το δίκτυο καταστημάτων, τα πολλά λογότυπα των προϊόντων, η ιδιαιτερότητα του κοινού - στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναβάτες μοτοσυκλέτας - καθώς και η προσπάθεια να μην επαναλάβεις τα τετριμμένα δίνουν ψηλό βαθμό δυσκολίας στην προσέγγιση.
Για τον κάθε μοτοσυκλετιστή η κάθε μέρα στο δρόμο κρύβει και την αγωνία να μην πάθει κάποιο ατύχημα. Η συγκεκριμένη λοιπόν καταχώρηση στήθηκε με άξονα το μήνυμα "...κάποιος σε περιμένει". Ο σκοπός είναι πέρα του ευχολογίου να υπενθυμίσει ότι οι αγαπημένοι σου άνθρωποι σε περιμένουν. Απλό ή και απλοϊκό αλλά αληθινό.
Στην τελική της μορφή δεν χρησιμοποιήθηκε η πρώτη σελίδα-teaser.
... ... ...

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2009

Ο καλός ο μπογιατζής...

Πρωτότυπη φωτογραφία...

Φωτογραφία κατόπιν επεξεργασίας...

Για τις ανάγκες ενός εξωφύλλου πέρασα τη νέα Alfa Romeo Giulietta από το βαφείο μου!
Η πρόκληση ήταν δυνατή και το είχα πολύ κέφι να πειραματιστώ. Τα layer στο photoshop έφτασαν μόνο τα 15. Ο συνολικός χρόνος περί τη μία ώρα. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε!
Θυμήθηκα την εποχή που με τον μικρό μου αερογράφο έκανα κάποιες αντίστοιχες επεμβάσεις. Χρειαζόμουνα μέρες, και νύχτες, για να πλησιάσω κάπως σε τέτοια αποτελέσματα. Παρόλα αυτά ήταν θαύματα για την εποχή εκείνη.

~~~~~ ~~~~~

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

Το 2010 δεν είναι πια το μέλλον αλλά το παρόν...



...και ίσως αυτή η πρόταση να είναι στα χέρια μας αύριο...
Αν και τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τις αισθήσεις που γεύεσαι ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό ή βιβλίο. Το χαρτί και η ματιέρα του, το μελάνι και το άρωμά του, η πατίνα του χρόνου... Είναι το ίδιο όπως το να γράφεις με ένα ιδανικό για το χέρι σου μολύβι και η μύτη, καλοξυσμένη ή όχι, να αφήνει με μια απαλή σκόνη το ίχνος σου στο χαρτί... Μαγεία!

... ... ....

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2009

Απίστευτο!



Σε κολλέγιο του Κεμπέκ από ένα μαθητή/σκηνοθέτη για την εργασία του!!!
Μονοκάμερο με 170 μαθητές!!!
Ουάου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...........................