Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2013

Crete: See for yourself



Πολύ καλή παραγωγή για την προώθηση του νησιού από την Περιφέρεια Κρήτης!

...

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

Η σύγκρουση των γενεών



Μιλώντας για τις συγκρούσεις των γενεών, o Άγγλος γιατρός Ronald Gibson άρχισε μια διάσκεψη αναφέροντας τέσσερις προτάσεις:

«Η Νεολαία μας  λατρεύει την πολυτέλεια, είναι αγενής, περιφρονεί την εξουσία και δεν έχει τον παραμικρό σεβασμό για τους γεροντότερους. Τα παιδιά μας σήμερα είναι αληθινοί τύραννοι. Δεν σηκώνονται όταν ένα ηλικιωμένο άτομο εισέρχεται, αντικρούουν τους γονείς και είναι απλά κακά.»


«Δεν έχω καμία ελπίδα για το μέλλον της χώρας μας, αν η σημερινή νεολαία να πάρει την εξουσία αύριο, γιατί αυτή η νεολαία είναι αφόρητη, αχαλίνωτη, απλά απαίσια.»


«Ο κόσμος μας έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Τα τέκνα δεν ακούνε τους γονείς. Το τέλος του κόσμου δεν μπορεί να είναι μακριά.»


«Αυτή η νεολαία είναι σάπια μέχρι το βάθος της καρδιάς. Οι νέοι είναι κακοί και τεμπέληδες. Ποτέ δεν θα είναι σαν τη νεολαία του παρελθόντος... Η νεολαία του σήμερα δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει τον πολιτισμό μας.»

Μετά την ανάγνωση των τεσσάρων αναφορών και βλέποντας την ενθουσιώδη αποδοχή των θεατών στις φράσεις αποκάλυψε προέλευσή τους:
- Η πρώτη είναι του Σωκράτη (470 - 339 π.Χ.)
- Η δεύτερη είναι του Ησιόδου (720 π.Χ.)
- Η τρίτη είναι ενός ιερέα του 2000 π.Χ.
- Η τέταρτη ήταν γραμμένη πάνω σε ένα πήλινο αγγείο που ανακαλύφθηκε στα ερείπια της Βαβυλώνας και έχει πάνω από 4000 χρόνια ύπαρξης.

Γι' αυτό ν' ακούτε και τα παιδάκια σας.
Κάτι ξέρουν και αυτά...

...