Παρασκευή, Ιουνίου 20, 2008

Θέατρο Λυκαβηττού

Ξαφνικά και ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναυλίες στο θέατρο του Λυκαβητού κλείνει λόγω ακαταλληλότητας. Ο Δήμος Αθηναίων επικαλείται λόγους ασφάλειας γι’ αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση. Και φυσικά η διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών είναι αντίθετη και αφήνει αιχμές εναντίον του Δήμου Αθηναίων.

Έπρεπε να φτάσουμε 19 Ιουνίου για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι ότι είναι επικίνδυνες οι κερκίδες του θεάτρου; Ο έλεγχος δεν θα έπρεπε να γίνει πριν τον προγραμματισμό των συναυλιών; Τον φόρο και τα δημοτικά τέλη μια χαρά ξέρουν να τα εισπράττουν ακόμη και από τα εισιτήρια των συναυλιών που θα αναβληθούν. Γιατί το ξέρετε ότι τα χρήματα που επιστρέφονται από συναυλίες που αναβλήθηκαν δεν συμπεριλαμβάνουν τους φόρους που έχουν ήδη αποδοθεί στο κράτος και στο Δήμο. Να λοιπόν κάποιος που δεν θα χάσει τίποτα από αυτή την ιστορία.

Πότε θα είναι πάλι ασφαλές το θέατρο; Ή μήπως θα πρέπει να τρέχουμε εκτός των τειχών για μια συναυλία. Μας έφαγαν τα χιλιόμετρα κάθε καλοκαίρι.

Ο χώρος του θεάτρου στον Λυκαβηττό είναι ποτισμένος από μοναδικές στιγμές και συγκίνηση. Είναι μοναδικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Ας μάθουμε λοιπόν από υπεύθυνα χείλη τι και πότε θα γίνει και ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας.

Μιας και τέθηκε το θέμα ασφάλειας για το θέατρο του Λυκαβηττού ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληρούν οι συναυλιακοί χώροι και ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχό τους;


Η φωτογραφία του θεάτρου από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: