Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2007

Κάτι πάει να γίνει επιτέλους!



Αυτό που συνειδητοποιώ τις τελευταίες μέρες είναι μια αναζήτηση του κόσμου για να μάθει, να αναρωτηθεί, να σχολιάσει. Αρχή θεωρώ τις διαμαρτυρίες για διάφορα κοινωνικά γεγονότα που έδωσαν μια πνοή σε μια κοινωνία που είχε κατακαθίσει. Η συνέχεια δόθηκε με τις συζητήσεις και την ανταλλαγή απόψεων για τις φωτιές και με τις επερχόμενες εκλογές. Ειδικά με το θέμα των λευκών – άκυρων στήθηκαν εκπληκτικές συζητήσεις.

Πολλά λέγονται από ειδικούς και μη, από φανατικούς της μιας ή της άλλης άποψης, από πραγματικό ενδιαφέρον ή απλά για να περνάει η ώρα. Δεν έχει αυτή τη στιγμή ιδιαίτερη σημασία το τι και το πως. Αυτό που με χαροποιεί και μου δίνει την αισιοδοξία ότι κάτι αλλάζει σε αυτό τον τόπο είναι η διάθεση να εμπλακούμε, να αναρωτηθούμε, να μάθουμε και να μην είμαστε άβουλοι και άπραγοι.

Σε συνέχεια λοιπόν του προηγούμενου ποστ που η πηγή του είναι εδώ και η συνέχειά του εδώ, διαβάστε με πολύ προσοχή το σχόλιο του Π στο δεύτερο και το αντίστοιχο ποστ του εδώ. Ακόμη μπορείτε να διαβάσετε εδώ και την άποψη του Βενιζέλου από μια συνέντευξη του με αφορμή την απόφαση του Εκλογοδικείου.

Μαθαίνουμε λοιπόν αυτά που αν και θεωρούσαμε αυτονόητα τελικά ήμασταν αρκετά νυχτωμένοι.
Κι αυτό είναι καλό για όλους μας!


Η φωτογραφία είναι από τη Χώρα της Ανάφης και είναι άσχετη με το θέμα αλλά είναι καρφωμένη στο μυαλό μου οπότε...

4 σχόλια:

divine mitsakos είπε...

mono gia tin Anafi thelw na sxoliasw: teleia!!!!

ZissisPap είπε...

Δεκτό το σχόλιο!!!
Δεν παίζεται, είναι απίστευτη!!!

kat. είπε...

αλήθεια;
δεν έχω πάει..
καλύτερη από την αστυπάλαια;;;;
μπα! δεν παίζει!

Kwlogria είπε...

Με τόσα που γίνονται είναι να μην έχει ταραχτεί ο κόσμος και να θέλει να αλλάξουν τα πράγματα; Ανυπομονώ για μια τέτοια συζήτηση γιατρούλη μου!!! Καλημέρα!!! :)))))))))))))))))