Πέμπτη, Ιανουαρίου 03, 2008

The Creative Survey 2008


Η πρώτη online έρευνα για τους Έλληνες "δημιουργικούς".


Μπορεί οι "δημιουργικοί" στην Ελλάδα να είναι πολλοί. Ωστόσο, γνωρίζουμε ελάχιστα όχι μόνο για το επάγγελμά τους, αλλά και για τους ίδιους.


Γι' αυτό, το Joblet σε συνεργασία με το VCDC ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν το Creative Survey: την πρώτη online έρευνα στην Ελλάδα που αφορά αποκλειστικά τους "δημιουργικούς". Σκοπός της έρευνας είναι να σχηματίσει μία συνολική εικόνα για το χώρο και να ορίσει οικονομικούς και επαγγελματικούς στόχους ώστε να μετατραπούν σε κεκτημένα.


Στο Creative Survey καλούνται να συμμετάσχουν όσοι ανήκουν στο ευρύτερο δημιουργικό κοινό: από φρέσκους απόφοιτους μέχρι ολοκληρωμένους σχεδιαστές, από υπαλλήλους μέχρι ιδιοκτήτες δημιουργικών γραφείων, από χομπίστες μέχρι αφοσιωμένους επαγγελματίες.


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους 3 μήνες, από την 1η Ιανουαρίου 2008 έως και τις 31 Μαρτίου 2008, προκειμένου να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. Τα αποτελέσματα της έρευνας πρόκειται να δημοσιευθούν το Μάιο του 2008.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Creative Survey έχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή πολλών σημαντικών χορηγών. Παράλληλα, δεκάδες blogs και προσωπικά websites στηρίζουν ενεργά την έρευνα. Αναλυτική λίστα των υποστηρικτών βρίσκεται στο www.creativesurvey.gr.


The Creative Survey 2008
Επταλόφου 7-9, Μαρούσι, 151 24, Αθήνα
www.creativesurvey.gr - info@creativesurvey.gr

www.joblet.gr Το πρώτο Ελληνικό site για να βρεις, αλλά και να προσφέρεις δουλειά αποκλειστικά στις ειδικότητες του Internet και των νέων μέσων. Δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην αγορά εργασίας των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Από την αρχή της λειτουργίας του, έχει εισπράξει θερμή υποδοχή από την κοινότητα στην οποία απευθύνεται. Το Joblet εξελίσσεται διαρκώς με την προσθήκη νέων υπηρεσιών.


www.vcdc.gr Το Visual Communication Designers Club, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στο χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων. Το ταξίδι του VCDC, ξεκινά με μια μικρή, αλλά φιλόδοξη προσπάθεια και υλοποιείται αρχικά μέσα από ένα ανοικτό, δημοκρατικό, μη κερδοσκοπικό φόρουμ, το οποίο έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα έκφρασης σε κάθε σκεπτόμενο σχεδιαστή, να αποτελέσει πεδίο γόνιμου και θετικού προβληματισμού στα θέματα γύρω από το design, να σταθεί αρωγός δίπλα στο νέο επαγγελματία με απαντήσεις πάνω σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα και να ενημερώσει για τα επαγγελματικά θέματα και νέα που αφορούν όλους μας.

1 σχόλιο:

kwlogria είπε...

Αυτά είναι ποστ! Εύγε γιατρούλη και θενκ γιου!!! :)))))))))))))