Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

Κινηματογράφος με απόσταση 45 χρόνων

>>>
Σε δύο μέρες είδα δύο ταινίες με χρονική απόσταση 45 χρόνια. Εντυπωσιάστηκα και με τις δύο. Μου άρεσε δε που είδα την κάθε μία στον θερινό κινηματογράφο που θεωρώ ότι της "πήγαινε" τέλεια σαν περιβάλλον.

>>>
Pierrot le fou (O τρελός Πιερό) του 1965, σε σκηνοθεσία του Ζαν Λυκ Γκοντάρ στον κινηματογράφο Σινε Στέλλα της Κυψέλης. Πρωταγωνιστούν Ζαν Πολ Μπελμοντό και Άννα Καρίνα.
Η ταινία από τις πρώτες και πιο σημαντικές ταινίες του Γκοντάρ με φιλοσοφικές και "ποιητικές" αναζητήσεις για την ανθρώπινη φύση, την μοίρα και τις σχέσεις ανθρώπων και καταστάσεων. Ο κινηματογράφος, κλασσικός παλιός θερινός, με χαλίκι και τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών να "συμμετέχουν" στην μαγική ατμόσφαιρα. Αναψυκτικά και μπίρες από το διπλανό ψιλικατζίδικο.



>>>
Inception του 2010 σε σκηνοθεσία Christopher Nolan (The Dark Knight, Batman Begins, κλπ). Πρωταγωνιστούν Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Ken Watanabe, πολλοί ακόμα με έκπληξη την εμφάνιση του Tom Berenger. Κινηματογράφος η μαγική για μένα Αίγλη στο Ζάππειο.
Η ταινία εκπληκτική. Συνεχής ροή χωρίς να κάνει κοιλιά δευτερόλεπτο, μας θύμισε τι θα πει κινηματογραφική υπόθεση, σενάριο και σκηνοθεσία. Ο κινηματογράφος τέλεια όαση για να απολαύσεις ταινία με σωστό ήχο (εάν εξαιρέσεις τα πιτσιρίκια που λυσάνε απ' έξω αλλά μόνο στην απογευματινή) και απίστευτο σέρβις από το κυλικείο. Οι τιμές ήταν θετική έκπληξη.



...

Δεν υπάρχουν σχόλια: