Παρασκευή, Μαΐου 09, 2008

«Διόρθωση»

Προβάλλεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η βραβευμένη ταινία του Θ. Αναστόπουλου, Διόρθωση.

Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, η ταινία παρακολουθεί τα βήματα ενός άντρα που αποφυλακίζεται, σε μια οδύσσεια στη σύγχρονη ακρωτηριασμένη «τριτοκοσμική» Αθήνα, ανάμεσα σε περιθωριακούς, μετανάστες, άστεγους, κλειστές ομάδες και σύγχρονους πατριώτες.
Στη διαδρομή του θα συναντήσει μια γυναίκα κι ένα παιδί.
Είναι άραγε οι τρεις τους τα μέλη μιας διασπασμένης οικογένειας, ή θύτες και θύματα μιας κοινωνίας που η βιαιότητα και οι συγκρούσεις της τούς αποτρέπουν να ζήσουν μαζί;

Η ταινία απέσπασε στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητα το Τρίτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, βραβείο Καλύτερου Σεναρίου και Πρώτου Ανδρικού Ρόλου (Γιώργος Συμεωνίδης).

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή, 18 Μαΐου 2008 και ώρα 18.30 στην Αθήνα στον κινηματογράφο «ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ» (Συγγρού 106, ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ, 210-9215305) ενώ στη Θεσσαλονίκη η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στον κινηματογράφο ΦΑΡΓΚΑΝΗ (Αγ. Παντελεήμονος 10, Καμάρα, 2310-960063). Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα θα βρεθεί και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Θ. Αναστόπουλος, για να μιλήσει για την ταινία του με το κοινό.

Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ και το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στα προγράμματα της PRAKSIS που στοχεύουν στην άρση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: