Τρίτη, Μαΐου 13, 2008

Καραγκιόζηδες και λογοκρισία!


Σήμερα διάβασα ότι η εκπομπή του Κούλογλου «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» αλλά και η «Θεματική Βραδιά» δεν θα συνεχιστούν στην ΕΡΤ. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει πλέον σε αυτή την χώρα. Οτιδήποτε έχει μέσα του μια αξία και ξεχωρίζει από την σκουπιδομάζα των υπολοίπων πρέπει να εξαφανιστεί με μεθόδους φασιστικές και γελοίες.


Αντιγράφω σημεία από το επίσημο site της εκπομπής που με φρικάρισαν.

Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή. Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές ‘Θεματική Βραδιά’ και ‘Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα’. Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»

Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά... "δεν του αρέσει"...

Προσωπικά πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που αξίζει να υπάρχει η δημόσια κρατική τηλεόραση είναι για να έχει αλλά και να ζητάει εκπομπές τέτοιου ψηλού επιπέδου. Αλλά δυστυχώς ενώ τις έχει ΔΕΝ τις θέλει και τις απορρίπτει. Όλη η αγωνία των διευθυντών της όπως φαίνεται είναι να ανεβάσουν το επίπεδο με τους διαγωνισμούς της Eurovision και φυσικά με τις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις. Γιατί μου μυρίζει χούντα αυτό το πράγμα; Άρτο και θεάματα για το λαό που δεν θέλουμε να σκέφτεται και να αντιδρά.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ καθώς και την επιστολή που προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ και που εξηγεί το παρασκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: