Δευτέρα, Ιανουαρίου 19, 2009

Μετακόμιση


Κάθε φορά που μαζεύω τα πράγματά μου για μετακόμιση ανακαλύπτω όσα είχα ποθήσει να αποκτήσω, θυμάμαι πόσο ήθελα τα περισσότερα από αυτά, για πόσα από αυτά είχα μαλώσει ή είχα ξενερώσει αφού τα αγόρασα. Κάθε φορά λέω να τα πετάξω και κάθε φορά τα πακετάρω με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσουν πάλι την ίδια αξία, συναισθηματική ή και οικονομική σαν αντίκες. Αποτέλεσμα είναι να τα βρίσκω μέσα στα παλιά κιβώτια στην επόμενη μετακόμιση.
Φέτος όμως τα πέταξα όλα! Αποφάσισα επιτέλους ότι μετακόμιση σημαίνει και νέα ζωή απαλλαγμένη από τα άχρηστα και αχρησιμοποίητα πράγματα του παρελθόντος.
Κατάλαβα επιτέλους ότι αξίζει να ζεις με τον άνθρωπο που αγαπάς, τους φίλους που εκτιμάς και τα παιδιά σου που λατρεύεις!

Διάβαζα σε ένα βιβλίο ότι σε κάποια χωριά της Λατινικής Αμερικής με την αλλαγή του χρόνου καίνε όλα τους τα πράγματα τελετουργικά στην κεντρική πλατεία, ακόμα και υπολείμματα τροφίμων. Αφού περάσουν τρεις μέρες με διάφορες τελετές εξαγνισμού και συγχώρεσης του καθένα, ακόμη και οι εγκληματίες επιστρέφουν στα χωριά, ξεκινάνε πάλι με ένα πανηγύρι όπου όλα τα σπίτια είναι καθαρά, ανοιχτά προς όλους και έτοιμα να υποδεχτούν τα νέα έπιπλα καθώς και τις νέες σοδειές.

Έτσι λοιπόν και η δική μου μετακόμιση αυτή τη φορά θέλω να είναι μια νέα αρχή απαλλαγμένη από τις σκόνες του παρελθόντος.

... ... ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: