Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

Μετά το μάζεμα το συμμάζεμα!

Ο μήνας που έρχεται δείχνει ήδη τα δόντια του. Κι όχι από θέμα καιρού. Το κρύο φαίνεται να μας έχει ξεχάσει και τα πάσης φύσεως έντομα μας έχουν κατασπαράξει.
Από την άλλη αυτό που θα κατασπαράξει τον τεράστιο κλάδο των εκδόσεων και γενικότερα της επικοινωνίας - και της ηλεκτρονικής, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το πληκτρολόγιό μας - είναι το τεράστιο χρέος. Εκδοτικές εταιρείες με γιγαντωμένα μεγέθη, κυρίαρχοι στην αγορά της διαφήμισης, συρρικνώνονται και καταρρέουν.
Πριν χρόνια, ακόμα και πέρυσι, οι μετακινήσεις "στελεχών" και "ονομάτων" με οικονομικές αμοιβές και παροχές που χτυπούσαν στα ίσα τα ποδοσφαιρικά νούμερα ήταν στην καθημερινή ειδησεογραφία. Επενδύσεις τεράστιες, τίτλοι που εμφανιζόντουσαν από το πουθενά με λανσάρισμα πολλών χιλιάδων ευρώ έχτιζαν αυτοκρατορίες.
Και τώρα...

Τα στελέχη με τις "περγαμηνές" και τα "μέσα-έξω" έγιναν βαρίδια στα ξυλοπόδαρα των γιγάντων. Οι αποζημιώσεις που θα πρέπει να δοθούν είναι τεράστιες. Μειώσεις λοιπόν απολαβών, πτωχεύσεις, πιέσεις για αποχωρήσεις σε καθημερινή βάση.
"Να καθαρίσει επιτέλους ο κλάδος..." ακούγεται από παντού. Πόσοι όμως θα αντέξουν την πίεση της μάνικας που θα συμπαρασύρει τα πάντα στο καθάρισμα των στάβλων του Αυγεία;
Κοντός ψαλμός αλληλούια και ο Δεκέμβρης έφτασε.
Καλή δύναμη σε όλους!
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: