Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Τα τουρσάκια μου!

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή φτιάχνω τα τουρσάκια μου!
Παραδοσιακά το λάχανο τουρσί θα χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα. Είτε με κρέας στην κατσαρόλα, είτε σε χορτόσουπα.
Φέτος απ' ότι δείχνει θα γίνει σούπερ! Πρόσεξα περισσότερο στο αλάτι γιατί το προηγούμενο τουρσί την είχε την λύσσα του. Το συμπλήρωμα του σέλινου καθώς και η προσθήκη λίγου στυμμένου λεμονιού δίνει το κάτι παραπάνω στη γεύση και στο σπάσιμο της αλμύρας.

Καινούργια απόπειρα είναι τα μελιτζανάκια τουρσί.
Τα μικρά μελιτζανάκια της Σαντορίνης, όπως μου είπαν, μπήκαν στο βαζάκι τους με καρότο, σέλινο και καυτερές πιπερίτσες. Το πρόβλημά τους είναι ότι εάν δεν τα καλύπτει το νερό μαυρίζουν. Χρειάζεται να τα πιέζουν προς τα κάτω τα άλλα λαχανικά.
Κάθε αρχή με τις δυσκολίες της.

Σε δυο μήνες, προς το τέλος του Νοεμβρίου θα είναι έτοιμα!
Μια ωραία λαχανιά θα ετοιμαστεί!
Να έχει λίγο κρύο, με ένα κόκκινο κρασί θα γίνει γενναίο τσιμπούσι, νά μαστε καλά!

...|...

Δεν υπάρχουν σχόλια: