Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007

Κόλαση ή Παράδεισο;


Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγάλο στέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:

«Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;»

Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:

«Δεν είμαι σίγουρη.»

«Τότε, λέει ο Άγιος Πέτρος, θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις.»

Η πολιτικός συμφωνεί.

Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα! Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο.

Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:

«Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.»

Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση. Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο ! Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:

«Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.»

Και ο Διάβολος της απαντά:

«Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!»

5 σχόλια:

RaZzMaTaZz είπε...

χεχε το έχω ακούσει σε παραλλαγή με τον Bill Gates, που στην κόλαση βλέπει παραλίες με γκόμενες και στον παράδεισο ένα κατηχητικό.. και όταν καταλήγει στα καζάνια κι απορεί που πήγαν τα γκομενάκια, ο διάβολος του λεει "χα! αυτό ήταν το demo!"

prasino liker είπε...

Oλοι οι ενδιαφεροντες ανθρωποι λοιπουν απο τον παραδεισο.
Καλο σου βραδυ.

Sigmund_01 είπε...

razzmatazz αυτό είναι χειρότερο κι από κόλαση :P

prasino liker οι ενδιαφέροντες άνθρωποι είναι εδώ, τριγύρω μας!
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Θα σου απαντήσω με ανέκδοτο.
Μεταξύ Θεού και Διαβόλου υπήρχε η εξής συμφωνία,όλοι οι δικηγόροι θα πηγαίναν στην κόλαση και όλοι οι μηχανικοί στον παράδεισο.
Μια μέρα εκ παραδρομής (μάλλον ήταν μεγάλο τομάρι)ένας μηχανικός βρέθηκε στην κόλαση,τότε βλέπει μία κατάσταση αφόρητη,φωτιές παντού,τεράστια βουνά,σκοτάδια κλπ κλπ. πάει λοιπόν στον διάβολο και του λέει "αφεντικό μπορώ να σου κάνω την κόλαση παράδεισο αρκεί να μου δώσεις κόσμο" συμφωνεί ο διάβολος του δίνει όλους τους κολασμένους και πιάνει δουλειά.
Μετά από μερικά χρόνια βρίσκει ο Θεος τον διάβολο και του λέει "πως πάνε τα πράγματα στην κόλαση φιλαράκι" απαντά ο διάβολος "ααα υπέροχα,ήρθε ένας μηχανικός και μας έβαλε κλιματισμό,κυλιόμενες σκάλες και διαδρόμους,υδρομασάζ,σάουνα τέλεια τέλεια σου λέω!"
Θεός "Καλά δεν είχαμε κάνει συμφωνία να έχω εγώ τους μηχανικούς"
Διάβολος "Εντάξει τώρα αφού είναι κολασμένος"
Θεός "Στείλτον τώρα αμέσως πάνω ακούς"
Διάβολος "Α φιλαράκι μην μου φωνάζεις εμένα,αν θες το πάμε στα δικαστήρια,αν βρεις δικηγόρο!!!!"

Ανώνυμος είπε...

Xaxa! To ήξερα με το τέλος να λέει ότι ήταν διαφήμηση :p