Τετάρτη, Ιουνίου 25, 2008

Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη 2008

7ος διαγωνισμός αφίσας της Iθάκης.

Θέμα: Όνειρο

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να μιλήσουν για τα όνειρά τους, για τις φανταστικές παραστάσεις και τα συναισθήματα που αναπαράγει ο ανθρώπινος νους κατά τη διάρκεια του ύπνου, είτε για τους στόχους, τις επιδιώξεις, τις ελπίδες και τις επιθυμίες τους.

Η έννοια του «ονείρου» μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυριολεκτικά ή μεταφορικά, να είναι η αφορμή ή ο κεντρικός άξονας της αφίσας.


Οι Νικητές

Βραβεία
1o βραβείο: Λένα Δανιηλίδη (Ισπανία)
2ο βραβείο: Αναστασία Μελέκου (Ελλάδα)
3ο βραβείο: Εύα Τεμπονέρα (Ελλάδα)

Έπαινοι
Lukasz Rayski (Πολωνία), Δημήτρης Λαδόπουλος (Ελλάδα), Min-Jae Choi (Νότια Κορέα), Νικόλας Μουστάκας (Ελλάδα), Stefano Pisano (Ιταλία), Tau Fei Lew (Μαλαισία), Ιωάννης Πάλλης και Κατερίνα Τσούμπα (Ελλάδα)

Μπράβο σε όλους!


Οι δικές μου συμμετοχές, που δυστυχώς δεν ήταν ούτε στις φιναλίστ, είχαν σαν κεντρικό άξονα την «πολυτέλεια» του ονείρου στην εποχή μας. Είτε σαν ψυχολογική πίεση είτε σαν πολιτική ελευθερία.

Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής:

Οι δέκα πρώτες αφίσες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή διαθέτουν ένα έντονο "προσωπικό" στοιχείο. Στο σύνολό τους αποτελούν μια πολυδιάστατη καταγραφή για το τι μπορεί να σημαίνει η λέξη "όνειρο" στον κάθεναν: φυγή - απόδραση, μια ευχή, μια σχεδόν μαθηματική συνάρτηση, μια μηχανή επεξεργασίας εικόνων και συναισθημάτων, κάτι ανεξήγητο ή παράλογο ή ακόμα ένα προϊόν.

Ελπίζω του χρόνου να πάω καλύτερα, αν και μόνο ότι φέτος συμμετείχα στον διαγωνισμό για πρώτη μου φορά ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: