Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2008

Δεν πάμε καλά!

Το καλοκαίρι του 2007, το γνωστό καμένο καλοκαίρι μας (το θυμάστε ή το ξεχάσατε... Ηλεία, Πύργος, Ζαχάρω, η μισή Ελλάδα στα κάρβουνα... κάτι σας λέει μάλλον... καλά μην το ζορίζουμε κιόλας...), ανέβασα ένα ποστ με τίτλο «Ζητείται χορηγός!». Στο συγκεκριμένο ποστ (μπορείς να διαβάσεις εδώ) έθετα το ζήτημα της χορηγίας των κατεστραμμένων από την φωτιά χωριών από πολυεθνικές εταιρείες όπως γίνεται και με τους αθλητικούς συλλόγους (π.χ. Skoda Ξάνθη, Πανιώνιος Chipitta... νομίζω το καταλάβατε... έξυπνοι άνθρωποι είστε...).

Ακολουθούσε δύο προηγούμενα ποστ αγανάκτησης (διαβάζεις το ένα και το άλλο... εάν θέλεις...) για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την περίοδο. Η ουσία ήταν ότι εφόσον το κράτος και το δημόσιο συνολικά δεν μπορούν να κάνουν κάτι ας αναλάβουν οι πολυεθνικές την κατάσταση. Για τέτοια απελπισιά μιλάμε!!!

Από την απελπισία και την αγανάκτηση γεννήθηκε ένα κείμενο ειρωνικό με την μορφή ανακοίνωσης προς αναζήτηση χορηγίας!

Η αλήθεια είναι ότι εν μέρη αυτό έγινε, γιατί όσες πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των κατεστραμμένων περιοχών ακούσαμε προήλθαν από ιδιώτες και εταιρείες μαζί και οι πολυεθνικές.

Σήμερα, έφτασε ένα mail από γνωστό περιοδικό με θέμα:

Περιοδικό …… - Αναφορικά με την αναζήτηση χορηγών για χωριό.

Αγαπητέ Κύριε,

Ψάχνοντας στο ιντερνέτ βρήκαμε μια ανάρτησή σας που αναφέρεται στην αναζήτηση χορηγού για ένα χωριό.

Εμείς εκδίδουμε το περιοδικό ……, το οποίο ασχολείται με τη χορηγία και το μάρκετινγκ, και όπως είναι φυσικό, το θέμα σας μας κίνησε το ενδιαφέρον. Εκτός αυτού, λόγω του ότι το περιοδικό αποστέλλεται στα αρμόδια για τη χορηγία στελέχη των εταιρειών – χορηγών, έχουμε μία μόνιμη στήλη όπου κάποιος μπορεί να παρουσιάσει την χορηγική του πρόταση με σκοπό την αναζήτηση χορηγών.

Επειδή δεν έχουμε κάποια στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας, εάν μπορείτε καλέστε μας ή στείλτε μας τα στοιχεία σας ώστε να έρθουμε σε επαφή.

Σας επισυνάπτω το τρέχον τεύχος μας ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε μια άποψη για το περιοδικό μας.

Θα αναμένω τα νεότερα από εσάς.

Με εκτίμηση,

……

Όπως καταλαβαίνεις αγάπητή/έ αναγνώστρια/η, στέλεχος και ερευνήτρια/ή νέων ιδεών για ανάπτυξη new business, το σκέτο search με ξερά keywords μάλλον δεν βοηθάει! Πρέπει να βάλεις και λίγο το μυαλό σου να δουλέψει.

Από την άλλη σκέφτομαι μήπως να κατοχυρώσω την ιδέα γιατί... ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αύριο! Στην Ελλάδα ζούμε κι όπως θα είδες στα comments οι ιδέες ήδη έπεσαν στο τραπέζι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: