Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2007

Μεγάλη η χάρη Του!


Εχτές, ημέρα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, το ημερολόγιο έγραφε «+ Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Δαμάριδος». Ε, και;!

Απλά ήταν κλειστά τα σχολεία καθώς και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων λόγω του εορτασμού του πολιούχου Αγίου της πόλης. Μεγάλη η χάρη Του! Δηλαδή όλοι οι μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο αφιέρωσαν την μέρα τους στην απόδοση λατρευτικών δοξασιών στον Άγιο! Μεγάλη η χάρη Του!

Κι εγώ που χρειάστηκα χαρτιά για επείγουσα υπόθεση έφτασα στην πόρτα και έφαγα πόρτα! Τα παιδιά μου σερνόντουσαν ενώ ακόμα δεν έχουν μπει στο ρυθμό του σχολείου.

Μιλάμε για μήνα Οκτώβριο! Μιλάμε για εργάσιμη μέρα! Μιλάμε για ίση μεταχείριση πολιτών! Μιλάμε για διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους! Μιλάμε για Μεσαίωνα! Μεγάλη η χάρη Του!

Τα ίδια φυσικά συμβαίνουν σε κάθε πόλη και χωριό όταν εορτάζει ο Άγιος Προστάτης. Μεγάλη η χάρη Του! Μια επίσημη αργία μπόνους για κάθε κάτοικο! Πως να πεις όχι;!

Να μας χαιρόμαστε! Και του χρόνου! Μεγάλη η χάρη Του!

4 σχόλια:

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Του αγίου π@@@@ου δεν είναι πανελλαδική αργία?
χιχιχιχιχι

ZissisPap είπε...

Και διαρκεί όλο το χρόνο... για μερικούς :P

divine mitsakos είπε...

mia xara agios

Erwtas Stomaxhs είπε...

Καλά όλα αυτά ρε Sig αλλά και εγώ όταν σαν μαθητής τα έξυνα λόγω άγιου Μήτσου δεν με χαλούσε καθόλου. Αυτό είναι το promotion της εκκλησίας, τι νομίζεις; της έμεινε και τίποτε άλλο για να αγαπηθεί;