Υπάρχουν στη ζωή μεγάλα θέματα, οικολογία, ανεργία, ρατσισμός, πολιτική (ανεξάρτητο θέμα, δεν κολλάει με τα προαναφερθέντα) που πρέπει να αντιδράς και να αγωνίζεσαι για να γίνουν όλα καλύτερα. Είτε πετυχαίνεις κάτι, είτε όχι σημασία έχει ότι προσπαθείς να κάνεις κάτι. Όλα καλά μέχρι εδώ. Και εκεί που το έχεις οργανώσει το αγωνιστικό σου και το επαναστατικό κοινωνικό σου όραμα διαβάζεις ένα δελτίο τύπου*** που σε στέλνει αδιάβαστο. Εξηγώ τι εννοώ.
Ενθυμούμαι λοιπόν ότι πριν από πολλά χρόνια στην χώρα μας υπήρχε ένα συνήθειο να διορίζονται από τις κυβερνήσεις (όλες, δημοκρατικές και μη) στις θέσεις διοικητών οργανισμών απόστρατοι (στρατηγοί συνήθως) των ενόπλων δυνάμεων. Απ’ ότι μπορώ να κατανοήσω ο λόγος που υπήρχε αυτή η προτίμηση ήταν να βάλουμε ένα στρατιωτικό να διοικεί και προφανώς να ελέγχει το μαγαζί. Όλα δε αυτά σύμφωνα με τα πρότυπα εκείνων των χρόνων (ήθη, έθιμα, θρησκείες, κοινωνίες κ.λπ.) που φυσικά μόνο ένας αφοσιωμένος (ορκισμένος) σε αυτά θα μπορούσε να προασπίσει και διαφυλάξει. Πέραν αυτών κατά βάθος ο τύπος αυτός ήταν και παντελώς άσχετος με το αντικείμενο που έπρεπε να διοικήσει. Εκτός κι αν έπρεπε να καταλάβει τον απέναντι λόφο ο ΟΤΕ ή η ΔΕΗ ή η ΕΙΡΤ για να πετύχουν το αναπτυξιακό πλάνο τους.
Με την πάροδο των χρόνων τις θέσεις αυτές κάλυπταν διάφορα κομματικά στελέχη, αντίστοιχοι απόστρατοι στρατηγοί ή λοχαγοί των κομμάτων, οι οποίοι συνήθως αποτύγχαναν να εκλεγούν. Οπότε τόσο κόπος και αγώνας για το κόμμα να μην πάνε χαμένα. Παρέμεναν κι αυτοί άσχετοι με το αντικείμενο του οργανισμού αλλά πολλές φορές και της ίδιας της διοίκησης. Κατ΄εμέ αυτό υπήρξε ο βασικός παράγοντας της κατάρρευσης του συστήματος. Διοικητές που δεν έφεραν αποτέλεσμα βάση των προϋπολογισμών, που δεν απέδωσαν ισολογισμούς, που δεν ανέπτυξαν, που δεν προγραμμάτισαν σε βάθος χρόνου αλλά που εξυπηρέτησαν και βόλεψαν κομματικές υποχρεώσεις και μόνο.
*** Διαβάζω λοιπόν σήμερα, ότι ο υπουργός Επικρατείας πρότεινε, και το ΕΣΡ ενέκρινε, τον διορισμό (βόλεμα) στη θέση του προέδρου της ΕΤ3 ένα καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ιατρό. Προφανώς πληροί όλες τις προδιαγραφές της θέσης σαν manager που απαιτεί ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός. Ίσως να γίνει ο πρώτος σταθμός που θα εκπέμπει με ιατρικές εκπομπές, αλλά σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Μπορεί να παρακολουθήσουμε και ιατρικά συνέδρια σε ζωντανή μετάδοση! Η ιατρική δημοσιογραφία βρήκε επιτέλους έδαφος ανάπτυξης!
Μικρή λεπτομέρεια ότι ο νέος πλέον πρόεδρος της ΕΤ3 υπήρξε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρώην (ναι πρώην!) βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών.
Καλορίζικος (καλή του επιτυχία, ποτέ δεν ξέρεις)!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου