Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2006

Το απίστευτο σενάριο...

Το 1994, στην ετήσια συνέλευση της Αμερικανικής Ένωσης Ιατροδικαστών στο Σαν Ντιέγκο, ο πρόεδρός της Ντον Χάρπερ Μάιλς εξέπληξε το κοινό του με τις νομικές δυσκολίες ενός παράξενου θανάτου.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Στις 23 Μαρτίου 1994, ένας ιατροδικαστής εξέτασε το πτώμα του Ρόναλντ Όπους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε πεθάνει από ένα τραύμα από καραμπίνα στο κεφάλι. Ο νεκρός είχε πηδήξει από την ταράτσα ενός δεκαόροφου κτιρίου σκοπεύοντας να αυτοκτονήσει (είχε αφήσει σχετικό σημείωμα).
Kαθώς όμως πέφτοντας περνούσε από τον ένατο όροφο, πέθανε ακαριαία από έναν πυροβολισμό. Ούτε αυτός που πυροβόλησε, ούτε ο νεκρός γνώριζαν όμως ότι στον όγδοο όροφο είχε τοποθετηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τους καθαριστές των τζαμιών του κτιρίου και ότι ο Όπους δε θα μπορούσε εξαιτίας του να ολοκληρώσει την αυτοκτονία του.

Kανονικά, είπε ο δόκτωρ Μάιλς, επρόκειτο για ένα πρόσωπο που κατάφερε να αυτοκτονήσει, παρ' όλο που ο τρόπος αυτοκτονίας δεν ήταν αυτός που σκόπευε αρχικά να χρησιμοποιήσει. Το γεγονός ότι πυροβολήθηκε καθώς όδευε προς βέβαιο θάνατο εννιά ορόφους πιο κάτω, κανονικά δε θα μετέτρεπε την αυτοκτονία του σε ανθρωποκτονία. Όμως το ότι δε θα κατάφερνε να αυτοκτονήσει εξαιτίας του διχτυού ώθησε τον ιατροδικαστή να θεωρήσει ότι είχε στα χέρια του μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Το διαμέρισμα του ενάτου ορόφου απ' όπου προήλθε ο πυροβολισμός ανήκε σε έναν ηλικιωμένο και τη σύζυγό του. Kαβγάδιζαν κι εκείνος την απείλησε με μια καραμπίνα. Ήταν τόσο αναστατωμένος ώστε, όταν πάτησε τη σκανδάλη, αστόχησε και τα σκάγια βγήκαν από το παράθυρο και χτύπησαν τον Όπους.
Όταν κάποιος επιχειρεί να σκοτώσει το υποκείμενο Α αλλά σκοτώνει το υποκείμενο Β, θεωρείται ένοχος για τη δολοφονία του υποκειμένου Β.

Ο ηλικιωμένος και η γυναίκα του ισχυρίστηκαν ότι κανείς από τους δυο τους δε γνώριζε ότι η καραμπίνα ήταν γεμάτη. Ο γέρος είπε ότι συνήθιζε να απειλεί με το άδειο όπλο τη σύζυγό του. Δε σκόπευε να τη δολοφονήσει, επομένως ο φόνος του Όπους ήταν ατύχημα. Στην πορεία της έρευνας βρέθηκε ένας μάρτυρας που είδε τον γιο του ηλικιωμένου ζευγαριού να γεμίζει την καραμπίνα έξι βδομάδες πριν από το μοιραίο γεγονός. Αποκαλύφθηκε ότι η γυναίκα είχε κόψει την οικονομική ενίσχυση του γιου της και εκείνος, γνωρίζοντας τη συνήθεια του μέθυσου πατέρα του να χρησιμοποιεί απειλητικά την καραμπίνα εναντίον της, γέμισε το όπλο πιστεύοντας ότι ο πατέρας του θα πυροβολούσε τη μητέρα του. Η υπόθεση τώρα είχε μετατραπεί σε δολοφονία του Ρόναλντ Όπους από τον γιο του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι ο γιος, που λεγόταν Ρόναλντ Όπους, είχε απελπιστεί από την αποτυχημένη προσπάθειά του να οργανώσει τη δολοφονία της μητέρας του. Αυτό τον ώθησε να πηδήξει από την ταράτσα του δεκαόροφου κτιρίου στις 22 Μαρτίου. Λόγω του δικτύου ασφαλείας δεν θα τα κατάφερνε να αυτοκτονήσει από την πτώση αν δεν συνέβαινε εντελώς τυχαία και ακριβώς την δεδομένη χρονική στιγμή και προς την δεδομένη κατεύθυνση η εκπυρσοκρότηση του όπλου στα χέρια του πατέρα του, όπλο που ο ίδιος είχε γεμίσει προκειμένου να δολοφονήσει την μητέρα του...

Απίστευτο κι όμως αληθινό...

15 σχόλια:

Θεριό Ανήμερο είπε...

Ούτε να πεθάνουμε δεν μπορούμε...

Ανώνυμος είπε...

Έχω πεθάνει από τα γέλια!

K-Top είπε...

Sorry δηλαδης, αλλα αυτά τα πράγματα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! απαπαπαπα...

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

ειναι να το'χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες....

The Motorcycle boy είπε...

Σώπα ρε! Ούτε για ταινία δε στέκει!

ZissisPap είπε...

@ θεριό ανήμερο
Σιγά που δεν μπορείς...
Εκτός κι αν έχεις μικρή(!) δόση γκαντεμιάς...

@ Shakespeare in love
Για κλάματα είναι...

@ atron
Γίνονται, γίνονται...
Καλά είσαι;
Χάθηκες...

@ Η μικρή Ολλανδέζα
Μη μου γεμίζεις με ψείρες το μαγαζί...

@ The Motorcycle boy
Άμα του βάλεις σάλτσα, ξέρεις εσύ, μια χαρά θα γίνει...
Από γλυκόξινο μέχρι πολύ πικάντικο!

unapatatras είπε...

xaxaxaxa!
teleio!
mikrou mikous proteinw! na trexei opws to keimeno!
euge!

numb είπε...

Ονυως απίστευτο. Κάπως έτσι ξεκινάει και η ταινία "Μανόλια" του Anderson και μου έιχε τότε κάνει εντύπωση όταν την είδα. Τελικά η τέχνη αντιγράφει τη ζωή!!

numb είπε...

όντως εννοώ

ZissisPap είπε...

@ unapatatras
Θα έπαιζε αλά Monty Python...

@ numb2006
Δεν γίνεται κι αλλιώς...

Elemental_Nausea είπε...

Σημασία έχει ότι πέτυχε τον αρχικό του σκοπό με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο.

homelessMontresor είπε...

Αυτοκτονια εκ προμελέτης δηλαδή!

Λίτσα είπε...

Ούτε προσχεδιασμένο να ήτανε.

Epsilon είπε...

Το πεπρωμένο φυγήν αδύνατο!
Και ακόμα,
όποιος σκάβει το λάκο του αλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα ή απο το παράθυρο.

ZissisPap είπε...

@ Elemental_Nausea
Κανονικά δεν έπρεπε να σχολιάσω αλλά...
Όπως το δει κανείς!

@ homelessMontresor
Η αυτοκτονία πάντα είναι εκ προμελέτης!

@ sourfou
Δεν το συζητάω!!!

@ λιτσα
Το κάρμα του έφταιγε!

@ epsilon
Πες τα φιλόσοφε :-P