Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2006

Σύμβολα


Γύρισα με το μυαλό μου αντιφατικά διακείμενο απέναντι σε όλα.

Η ηρεμία φέρνει πάντα τις βαθιές σκέψεις και είναι εκείνο το σημείο που πραγματικά το σώμα προτρέπει, οδηγεί και σπρώχνει σε αποφάσεις το μυαλό.

Είναι η στιγμή που η φυσική κόπωση, που δυστυχώς έχουμε ξεχάσει, γαληνεύει τα ερεθίσματα και σαν φίλτρο απαλύνει τις μεγάλες εντάσεις.

Πολλές εικόνες μονοσήμαντες, απλές στην σπουδαιότητά τους που τις βλέπεις μόνο επειδή το θέλεις. Στέκουν πάντα εκεί περιμένοντας την ψυχική ματιά του περιπατητή. Μετά τα πρώτα μέτρα σου αποκαλύπτονται και κάθε μια τους κρατά και μια αρνητική σου σκέψη.

Σαν την σημαία που ανεμίζει αγέρωχη σε μια παραλία ερημική. Σύμβολο καλοκαιρινής δόξας και εθνικής περηφάνιας. Δεν έχει σταγόνες αίματος, δεν θα καεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν θα παρελάσει μπροστά από επισήμους, δεν θα την ευλογήσει κανένας μητροπολίτης.

Θα χαθεί μέσα στο είναι της. Θα γίνει ένα με τον ουρανό και την θάλασσα. Θα γίνει αυτό που πάντα ήταν, αυτό που θάπρεπε να είναι. Iδέα!

4 σχόλια:

numb είπε...

Που είχες πάει;
Τις βαθιές σκέψεις τις φέρνει και η ηρεμία, αλλά και το ακριβώς αντίθετο, που δεν ξέρω πως λέγεται

sorry_girl είπε...

"Γυυυρίίίίσατεεεεε;"
Χεχεχ..
Ευτυχώς που ηρέμησες.
Γιατί εδώ όπως τα ξέρεις.
"Στην τσίτα είμαστε;Στηην τσίταα;"

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τον! Απ' ότι κατάλαβα ήσουν με τη κάμερα ανά χείρας οπότε αναμένω και άλλα όμορφα κειμενάκια μετά σκέψης + εικόνας!

ZissisPap είπε...

numb2006 το αντίθετο της ηρεμίας μάλλον η τρικυμία είναι και φέρνει εντονότερες σκέψεις!

sorry γύρισα; Μάλλον :-(

Σεξ+πυρ έλιωσε η κάμερα και "είδα" απίθανα πράγματα, η διάθεση όπως καταλαβαίνεις!