Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

Απελπιστικά ανεγκέφαλοι!

Έχουν περάσει 24 ώρες από την χθεσινή πορεία και ακόμα αισθάνομαι τα δακρυγόνα και τον καπνό.

Τα παιδιά γύρισαν μετά από την σημερινή ειρηνική πορεία στη ΓΑΔΑ στα σχολεία τους. Ναι, υπάρχουν και ειρηνικές πορείες. Τα παιδιά προστάτεψαν το δικαίωμά τους στην διαμαρτυρία. Τα λίγα άτομα που προσπάθησαν να σπάσουν το κλίμα πετάγοντας πέτρες και μπουκάλια απομονώθηκαν και κανένα παρατράγουδα δεν συνέβηκε. Τα παιδιά γύρισαν από την σημερινή ειρηνική πορεία στη ΓΑΔΑ στα σχολεία τους. Η νέα γενιά, που τόσο την έχουν κατηγορήσει για αδιαφορία και ανευθυνότητα, τελικά είναι πραγματικά το ζωντανό μέλλον μας.

Τριήμερες καταλήψεις ξεκινήσαν σήμερα.

Που μυαλό τώρα για διάβασμα. Δεν τους αδικώ. Να διαβάσεις για να γίνεις άνθρωπος και χρήσιμο μέλος στην κοινωνία μέχρι που κάποιος τρελός με ένα όπλο στο χέρι να σου σβήσει τα όνειρα. Εν ονόματι του νόμου...

Κι εγώ σήμερα δεν έχω καμιά διάθεση για τίποτα. Η χθεσινή υπερένταση δεν λέει να καταλαγιάσει. Ίσως να φταίει και το ότι όλο το βράδυ μυρίζαμε τα υπολείμματα των καμένων κάδων.

Διαβάζω τα νέα στα διάφορα site και τρελαίνομαι γι άλλη μια φορά με τις απίστευτες δηλώσεις...

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως η Πολιτεία δε θα είναι καθόλου επιεικής στην απόδοση ευθυνών. Τόνισε πως κάποια ακραία στοιχεία εκμεταλλεύτηκαν το θάνατο του 15χρονου με κίνητρο τη βία και στόχο την καταστροφή… Υπογράμμισε επίσης το υπέρτατο αγαθό της ζωής και την υποχρέωση του κράτους να προστατεύσει τους πολίτες και την κοινωνία.

Τελικά οι πολιτικοί μας είναι πραγματικά ανεύθυνοι των όσων έγιναν απλά γιατί είναι απελπιστικά ανεγκέφαλοι.

«...το υπέρτατο αγαθό της ζωής και την υποχρέωση του κράτους να προστατεύσει τους πολίτες και την κοινωνία»

Μα αυτό ακριβώς ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε. Να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ. Ξέρετε ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΔΕΝ μπορείτε να μιλάτε για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων σε τρίτο πρόσωπο. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΗ;


Θα το φωνάξουμε ξανά σήμερα το απόγευμα στις 6 στην συγκέντρωση στα Προπύλαια μήπως και το ακούσετε και το καταλάβετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: