Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

Η καλύτερη φέτα...


...είναι αυτή του Wisconsin!

Wisconsin cheesemakers make excellent Feta using cow's milk. Fresh Feta is packaged in brine to help preserve the cheese.

Θυμάμαι κάποια εποχή τη μάχη (πόσες μάχες έχει δώσει αυτή η χώρα!) που δώσαμε για την ελληνικότητα της Φέτας απέναντι στα δανέζικα τυροκομικά προϊόντα. Την είχαμε κερδίσει εκείνη τη μάχη, αλλά μάλλον πέρασε καιρός και όπως πολλά άλλα έτσι κι αυτό το θέμα ξεφούσκωσε.

Φέτα λοιπόν από το παραδοσιακό Wisconsin!

Στο δε site ούτε μια αναφορά ότι η καταγωγή της φέτας, έστω σαν ονομασία, είναι από την Ελλάδα! H μόνη αναφορά βρίσκεται εδώ πολύ βαθιά στο site του Wisconsin Milk Marketing Board όπου και αναφέρει ότι...
Feta was first made in Greece from sheep’s or goat’s milk. In Wisconsin, producers make Feta from cow’s milk.
Τα οχυρά μας αδέρφια πέφτουν ένα ένα, μέρα με τη μέρα!


... ... ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πάει και η φέτα;; το τσαρούχι λες να βγει να το διεκδικήσει κανείς;;;