Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2006

Κάθε πράγμα στον καιρό του…

Πάλι μπερδευτήκαμε!
Πάλι θέλουμε να τα κάνουμε όλα μαζί!
Ναπολέοντες που παίζουμε πολλαπλές παρτίδες σκάκι ταυτόχρονα…
Πότε θα αποφασίσουμε επιτέλους να διαχωρίσουμε τις δουλειές μας, να βάλουμε προτεραιότητες και να πάψουμε να μπερδευόμαστε;

Σκέψου για παράδειγμα το φαγητό και το πως σου βγαίνει ξινό. Μια απλή καθημερινή ανάγκη που απαιτεί τουλάχιστον ηρεμία. To λένε όλοι οι γιατροί,σε όλο τον κόσμο. Επιστρέφεις στο σπίτι σου λοιπόν, κουρασμένος και φυσικά πεινασμένος. Κάθεσαι να απολαύσεις αυτό που ο Θεός, μεγάλη η χάρη Του, σου πρόσφερε απλόχερα. Την τροφή! Και τι γίνεται λοιπόν; Όλος ο οικογενειακός προγραμματισμός και ισολογισμός, το γραφείο παραπόνων καθώς και αυτό των διεθνών και τοπικών οικογενειακών και συγγενικών σχέσεων, σου καταθέτουν τόσες επερωτήσεις και αιτήματα, που είσαι έτοιμος να καταλύσεις κάθε εξουσία και να γεμίσεις όλα τα ξερονήσια με τα εξόριστα μέλη της οικογένειάς σου. Πριν πάθεις ανακοπή από την μπουκιά που θα σου κάτσει στο λαιμό!

Άφησε το λοιπόν το σπίτι. Έξοδος σε ταβέρνοεστιατόριο. Σε ουδέτερο έδαφος. Ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Γιατί; Γιατί εδώ πληρώνεις κιόλας και δεν έχεις τρόπο να ξεφύγεις! Περίπτωση παρέας. Χαλαρή κουβεντούλα, ωραία μεζεδάκια, ψιλοτσιμπάμε και χαζολογάμε για να διατηρήσουμε την ανοιχτή μας όρεξη σε ψηλά επίπεδα. Όπου έρχονται τα κυρίως πιάτα και οι συνήθεις καθυστερημένοι, από την κίνηση πάντα, φίλοι. Ετοιμάζεσαι να εξαφανίσεις το φαγητό από τραπέζι σαν τον Κόπερφιλντ, γι’ αυτό έχεις έρθει άλλωστε, όταν αρχίζει μια σοβαρότατη συζήτηση. Μετά τα πρώτα κρασάκια λύνονται τα στόματα και αρχίζουν οι αγορεύσεις. Κι εσύ βρίσκεσαι ανάμεσά τους. Κάθε σου κίνηση με στόχο να φας την μπουκίτσα σου αισθάνεσαι ότι διακόπτει την έντονη ανταλλαγή απόψεων, και ιπτάμενων σάλιων (μπλιαχ), των εκατέρωθεν από εσένα φίλων. Μένεις κάγκελο και περιμένεις διάλειμμα για διαφημίσεις μπας και φας. Το φαγητό όμως κρυώνει. Γιατί ως γνωστόν το ζεσταμένο στο microwave φαγητό κρυώνει γρήγορα. Εκτός αν πιστεύεις ότι όλα ψήνονται εκείνη την ώρα, άλλο θέμα όμως αυτό.

Περίπτωση ζευγαριού και φαγητού, είτε σε σπίτι είτε σε ταβέρνοεστιατόριο. Τα ίδια και χειρότερα! δεν έχει υπάρξει άλλη μεγαλύτερη βλακεία από την χρήση της ιεροτελεστίας του φαγητού ως πρόφαση για να συζητήσεις όλα τα σοβαρά θέματα της ζωής σας. Από πρόταση γάμου ή πήδου μέχρι αίτηση διαζυγίου. Να θέλεις να απολαύσεις την μπουκίτσα σου και να σου λέει «Δεν με προσέχεις... Το νου σου όλο στο φαγητό τον έχεις...». Μα γλυκιά μου, για φαγητό είμαστε εδώ. Μήπως θέλεις να συζητήσουμε για συνταγές και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πόση ώρα πρέπει να σωτάρεις το κρεμμύδι, που έχεις να μαγειρέψεις κάτι εδώ και χρόνια.

Ας αφήσουμε το φαγητό κι ας πάμε στο ποτό. Και ιδιαίτερα το ποτό στο μπαράκι. Γιατί βγαίνεις από το σπίτι σου και τρέχεις στα μπαράκια; Για να περάσεις καλά, να απολαύσεις το ωραίο αρτιφισιέλ ή κλασικό περιβάλλον, να ακούσεις ενίοτε ωραία μουσική. Επιλέγεις δε είτε να εκτονωθείς κουνώντας το κορμί σου ή να χαλαρώσεις μη κουνώντας δάχτυλο. Είσαι λοιπόν στην ωραία σου τη φάση, σκανάρεις το περιβάλλον για ενδιαφέροντα πρόσωπα όταν αρχίζει ο άλλος την ανάλυση. Από το πρότζεκτ της ζωής του, της δουλειάς του, της βλακείας του μέχρι πολιτική ανάλυση. Αισθάνεσαι ότι τον κοιτάς στα μάτια σαν χάνος. Τον κοιτάς στο στόμα μήπως και καταλάβεις τι λέει, γιατί εν ακούς τίποτα από την δυνατή μουσική. Ως γνωστόν όταν το μυαλό σου δε, έχει νετάρει πάνω στη μουσική μόνο αυτήν ακούς και τίποτε άλλο. Θέμα προτεραιοτήτων. Και στο φινάλε δεν γουστάρεις να ακούς μαλακίες εκείνη την ώρα. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου και εύχεσαι να μην συμφωνείς εκείνη τη στιγμή με κάτι που θα κατατρέχει την υπόλοιπη ζωή σου.

Σε θέματα όπως σεξ ή επαγγελματικά δεν θέλω να ασχοληθώ τώρα. Αν και αυτά τα δύο έχουν ιδιαίτερα κοινά στοιχεία και ότι ισχύει στο ένα έχει απόλυτη εφαρμογή και στο άλλο. Να αναφέρω μόνο την έννοια πρωτοβουλία, στο σεξ και στη δουλειά, καθώς και τη συμμετοχή, στο σεξ και στη δουλειά πάλι. Και υπό το πρίσμα ότι όλα δεν γίνονται μαζί! Κάντε την αναγωγή και θα καταλάβατε τι εννοώ.

Καιρός όμως να ξεμπλέξουμε, αν γίνεται, τα μπούτια μας και να οργανωθούμε για να μην καταλήγουμε κάθε φορά σαν το ανέκδοτο!

19 σχόλια:

Erwtas Stomaxhs είπε...

ρε sigmund μην τα κάνεις τέτοια εγκλήματα πρωί πρωί. με έβαλες να παραγγείλω κινέζικο και να πάρω τηλέφωνο να δω που είναι η γυναίκα μου.

Unknown είπε...

Εγω παλι σταματησα να δουλευω και απολαμβανω ενα πελωριο sandwitch διαβαζοντας blog. Eυτυχια!

Lex_Luthor06 είπε...

Προτείνω να κόβουμε ενα χοιρομερι και να κουρνιάζουμε γονατιστοι σε μια γωνια μονοι μας να τρωμε.

Τοσα αγρια θηρια στην ζουγκλα δεν μπορει να κανουν λαθος.

:-P

sorry_girl είπε...

Πολύ καλό το χρονογράφημα δόκτορα.Τώρα θα κάνω ένα τσιγάρο.
;)

numb είπε...

Ωραίο κείμενο, μ' άρεσε

ZissisPap είπε...

@ o erwtas pernaei ap' to stomaxi
Ξέρω εγώ που είναι! Μην ανησυχείς :-P
Άκου κινέζικο... Μπανάλ...

@ tomboy
Ζήλεψα και πιστεύω ότι και ο σέξπυρ το ίδιο (άκου κινέζικο)...

@ Lex_Luthor06
Να σου πω, Θεός είσαι, κάνε κάτι για μας που πεινάμε :-P

@ sorry_girl
Τι να σου πω τώρα εσένα...
Να μην ανοίξω το στόμα μου :-P

@ numb2006
Ευχαριστώ. Νάσαι καλά!

nosyparker είπε...

Μωρέ καλα κάνω εγώ και τρώω μόνη :p
Για την ώρα παντως πίνω μπύρες ;-)

The Motorcycle boy είπε...

Λοιπόν έχω να καταγγείλω: Το κομμάτι που γράφει για φαγητό ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ τον sigmund! Αλλά καθόλου όμως! Ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης -κάποιος άλλος χάκεψε το id του και το έγραψε.

Eu-aggelos είπε...

εγω παλι εχω την αισθηση οτι είναι ο τομεας του οταν μιλαει για φαγητο και για την ικανοτητα του να το εξαφανίζει

ZissisPap είπε...

@ nosyparker
Μπίρες μόνη;

@ the motoby boy
Welcome to the dark side of Sigmund...

@ eu-aggelos
Για πρόσεχε πως μιλάς γιατί το επόμενο ποστ θα είναι για ένα φίλο που δεν μιλάει, αλλά καθαρίζει ότι περάσει από μπροστά του, ειδικά σε ψαρικά!
χι χι χι :-P

divine mitsakos είπε...

poly moy arese
kai twra paw na faw to kokkinisto moy
kalimeraaa

marquee de mud είπε...

ή αλλιως "οταν τρωνε δεν μιλανε" ρεεεεεεεεε.

θα ηθελα να ημουν απο μια μερια να εβλεπα την αφορμη γι'άυτο το ποστ.

ZissisPap είπε...

@ divine mitsakos
Καλημέρα, ελπίζω να απόλαυσες το κοκκινιστό σου!!!

@ marquee de mund
Πες τα μαρκήσιε!!!
Δεν θα ήθελες να είσαι, άκου τι σου λέω...
Μεγάλη αγανάκτηση...

Epsilon είπε...

Δυστυχώς από αρχαιοτάτων χρόνων καθιερώθηκε η ώρα του φαγητού να είναι και ώρα "επικοινωνίας" της οικογένειας ή της παρέας. Μου έχει κοπεί πολλάκις η όρεξη στην προσπάθεια των άλλων να "επικοινωνήσουμε".
Μέγα σφάλμα, αφού για όλα μπορείς να συζητήσεις με τον καφέ αργότερα!

ZissisPap είπε...

Η επικοινωνία αυτή είναι πριν το φαγητό μαζί με τα μεζεδάκια και μετά το φαγητό με τον καφέ και τα γλυκά!
Αυτό είναι το σωστό, μην μπερδευόμαστε!!!

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

και σκεφτόμουν να σε καλέσω για φαγητό...
δηλαδή δεν θα μιλάμε καθόλου?
μούγκα?
τίποτα????

ZissisPap είπε...

Μούγκα!!!
Μόνο φαγητό, σαν το μεγάλο φαγοπότι :-P

weirdo είπε...

Εχμ.. Σαν να έχετε δίκιο.. Οι σοβαρές συζητήσεις εν ώρα φαγητού μπορεί να έχουν στ'αλήθεια τραγικές ανεπιθύμητες ενέργειες.. Ας μου επιτραπεί να παρουσιάσω ακόμη μία διάσταση..: Από διακοπή όρεξης, μέχρι μπουκιές στο λαιμό, ακόμη κι απελευθέρωση πηρουνιού σε μάτι ή μαχαιριού σε δάχτυλο..:) Καλύτερα να βάζουμε τον διακόπτη των προβληματισμών μας στο off εκείνη την ώρα..
Να προσέχουμε, για να έχουμε, δηλαδή..:)
Καλημέρα σας..:

ZissisPap είπε...

Kαλησπέρα σας weirdo!
Σωστή και η άλλη διάσταση :-)