Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2006

Μου τα χώνω!

Εκνευρίζομαι.

Αισθάνομαι πραγματικά μαλάκας γιατί έχω επιτρέψει στον εαυτό μου να έρθει σε αυτή την κατάσταση. Τόσα χρόνια ολιγωρίας και δειλίας. Ανευθυνότητα που τώρα σκάει στο κεφάλι πραγματικά αθώων παιδιών. Παίζαμε εμείς οι μεγάλοι τους ζογκλέρ. Πετούσαμε τα μαχαίρια κάνοντας τους αδιάφορους. Φορώντας μαντίλια στα μάτια για να εντυπωσιαζόμαστε εμείς οι ίδιοι. Τι σπουδαίοι που είμαστε! Τι τέλειοι ισορροπιστές! Κοινωνικά αποδεκτοί και πετυχημένοι! Σαν τους μπαλαντέρ μιας τράπουλας σημαδεμένης. Πολύτιμο χαρτί που κολλάει παντού αλλά δεν ανήκει πουθενά.

Μαλακίζομαι.

Έζησα τα περισσότερα χρόνια με άφθονα πέπλα να καλύπτουν όλες τις ατέλειες. Ωραία τεχνική το μπάλωμα. Κι όσο πιο περιποιημένο τόσο πιο αποδεκτό. Σαν να παίρνεις μεγαλύτερη τηλεόραση όταν μεγαλώνει η μυωπία σου αντί να παραδεχτείς ότι χρειάζεσαι γυαλιά. Ή ακόμη καλύτερα ότι η τηλεόραση σε χαλάει! Πόσο κολλημένος μπορεί να είσαι; Απάντηση, όσο δεν το φαντάζεσαι! Σύστημα επίθεση χωρίς κέντρο και άμυνα. Μόνο ένας φουκαράς τερματοφύλακας να μαζεύει τα μπαλάκια! Θες και πρωτάθλημα κακομοίρη!

Τσαντίζομαι.

Προτιμούμε να πεθάνουμε μέσα στην άνοια και την ανία. Να μας φταίνε οι άλλοι, το σύστημα, η πουτάνα η κοινωνία, η κακή μας η τύχη. Απολαμβάνουμε τη μιζέρια και ανακυκλώνουμε την απάθεια. Παίχτες ενός τηλεπαιχνιδιού με λάγνες υποσχέσεις πίσω από το γυαλί. Κριτές και μη συμμετέχοντες μιας άλλης κοινωνίας, ξένης, των άλλων αυτών που ζηλεύουμε και μισούμε. Κι όταν πρέπει να πάρουμε θέση, να επιλέξουμε, απλά αγοράζουμε κι άλλη μια συσκευή για να βλέπουμε ταυτόχρονα.

Σκάω.

Τώρα που το πήρα επιτέλους απόφαση, τώρα που δεν υπάρχει αύριο, τώρα που η πληγή που γυρνάει το μαχαίρι είναι σε άλλα σώματα, σε άλλες ψυχές αθώες. Τώρα που είναι τα πραγματικά ζόρια. Τώρα που θέλω όλα να είναι καθαρά, ξεκάθαρα. Τώρα που δεν πρέπει να κάνω πίσω γιατί χρωστάω ήδη πολλά. Χρέη που έχω φορτώσει σε άλλες πλάτες. Θα σκάσω τώρα που βλέπω.

Ψάχνομαι.

Το παράδοξο είναι ότι κατάλαβα το αδιέξοδο όταν κατάφερα να μπω στην αφαίρεση. Όταν προσπάθησα να καθαρίσω τα φιμέ τζάμια που καλύπτουν την ασχήμια και το καθαρό φως. Αυτό το λευκό. Όχι της αγνότητας, αυτό είναι βλακεία και για σχιζοφρενείς. Αλλά αυτό της απλότητας. Τότε χάθηκαν οι επαφές. Οι απλές και καθαρές απαντήσεις πόνεσαν. Μπορεί να είναι και λάθος αλλά είναι εύκολο να αντικρουσθούν. Χρειάζονται όμως εξίσου καθαρές ανταπαντήσεις. Δύσκολο, πολύ δύσκολο. Η επιφανειακή ωριμότητα χάνεται ως δια μαγείας και μια άνευ λόγου άρνηση εμφανίζεται. Δεν θέλω να μου πεις τι δεν θέλεις ή τι δεν πιστεύεις ή τι θα ήθελες. Θέλω να μάθω επιτέλους τι θέλεις, γιατί το πιστεύεις και τι θα κάνεις για να το έχεις.

Χαίρομαι.

Με τα χαμόγελα που μπορώ να αντικρίζω ακόμα. Με τους ανθρώπους που μοιράζομαι και με ανέχονται. Γιατί υπάρχει φως και το θέλω. Που θα πονέσω και θα ζοριστώ αλλά για να καθαρίσω. Γιατί θέλω να ζήσω ξανά πραγματικά! Ξανά!

19 σχόλια:

mc είπε...

Θέλω να μάθω επιτέλους τι θέλεις, γιατί το πιστεύεις και τι θα κάνεις για να το έχεις.
Όλο το ποστ σε μια πρόταση.
Κι αφού χαίρεσαι, είσαι ζωντανός ακόμα.

Ακούς κι εσύ εκεί;

ZissisPap είπε...

ampot για να τα γράφω ζωντανός είμαι, όπως διαπίστωσες και η ίδια :-)

numb είπε...

Σε τόσο προσωπικά κείμενα, συνήθως δε μπορώ να πω τίποτα. Και συνήθως δεν αφήνω σχόλια. Απλώς, ας πω μια καληνύχτα-καλημέρα

weirdo είπε...

Απλά..
υποκλίνομαι.................
Καλημέρα..:)

Tasis Plisis είπε...

Δυνατο post. Δυνατες σκεψεις.
Με προβληματισες. :-/
Καλημερα κι απο μενα.

Pastaflora είπε...

σαν να βρίσκεσαι μέσα και στο δικό μου μυαλό. Κλείσε το ποστ σου με το ρήμα "ελπίζω". Εκεί βρίσκεται όλη η ουσία από εδώ και στο εξής

ZissisPap είπε...

numb2006 απλά ευχαριστώ!
καλημέρα-καλησπέρα

weirdo δεν χρειάζεται.
Καλημέρα, και θα είναι καλή :-)

dcd πάμε δυνατά, καλή μας ημέρα!

pastaflora ΕΛΠΙΖΩ να σε ξαναδιαβάσω γρήγορα, αλλά να γίνει πράξη κι όχι απλά μια ακόμη ευχή :-)

Eu-aggelos είπε...

Χαίρομαι που χαίρεσαι και ιδιως για το λόγο που χαιρεσα.Χαίρομαι επισης που εχεις το τηλεφωνό μου και που ευχομαι να το χρησιμοποιήσεις όποτε χρειαστεί.Για τα υπόλοιπα δε μπορω να πω τίποτα είναι υπόθεση 4 συγκεκριμενων ανθρώπων.Τεσσάρων όχι δύο,σωστα;

ZissisPap είπε...

eu-aggele θέλω να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνό σου πράγματι, χρόνια έχω να μιλήσω με τον ξάδερφο στη Νότια Αμερική :-P
Και να ξέρεις ότι η υπόθεση είναι ΕΝΟΣ μόνο!

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν είναι αργά να καταλάβεις ότι δεν είναι πια νωρίς.

Όχι, εγώ δε το πιστεύω αυτό. Αντίθετα, πιστεύω σε σένα και στ' ότι θα τα καταφέρεις.

ZissisPap είπε...

Σεξ+πυρ ποτέ δεν είναι αργά να καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο αργά!

Καλά, το γαμήσαμε λίγο, χα χα χα :-D

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

αφού κατάφερες και προβλημάτισες τον dcd, σου αξίζει βραβείο!!!

Μακια μωρό μου, ποιος σε πείραξε να τον "κανονίσω"?

Apateon είπε...

Το σωστό ρήμα κατα τη γνώμη μου είναι το "πράττω" κ όχι το "ελπίζω". Πράττω για να μη βουλιάξω τελείως στη γλυκιά παραζάλη της απάθειας κ του βολέματος. Πράττω γιατί θέλω επιτέλους να ζήσω κ για μένα. Πράττω γιατί παρόλο που έχω γερό στομάχι, δε θέλω να το σπάσω κιόλας :))))

Tradescadia είπε...

Δυνατό, αληθινό,αυθεντικό. Όταν έχεις το κουράγιο και τη δύναμη να κοιτάξεις στον καθρέφτη κατάματα και να μην κλείσεις τα μάτια από δειλία ή από ματαιοδοξία, έχεις ήδη κάνει το μισό δρόμο! Καλημέρα!

The Motorcycle boy είπε...

Στα είπαν μια χαρά οι άλλοι Γιατρέ μου. Εγώ απλά θέλω να προσθέσω πως είναι ωραίο πράγμα να σε έχουμε μαζί μας για να μαθαίνουμε κολύμπι.

ZissisPap είπε...

μικρή κανείς ρε, μόνος μου πειράζομαι :-P

apateon/σύνδεσμε πράττω φροντίζοντας και το στομάχι όπως πολύ σωστά επισήμανες :-)

tradescadia καλημέρα και καλή συνέχεια γιατί είμαστε στη μέση ακόμα!

ΜΒ ναι αλλά να είστε καλά και φρόνιμα παιδάκια! Μπρατσάκια και στα ρηχά. Α, και να μην πειράζετε τα κοριτσάκια :-P

The Motorcycle boy είπε...

Πάντα μου αρέσει ν΄ακούω τις συμβουλές των μεγαλυτέρων, χα, χα, χα, χα.

ZissisPap είπε...

MB ζηλεύεις τα άσπρα μου μαλλιά και την σοφία τόσων χρόνων :-P

fieryfairy είπε...

an kaneis tin arxi, ta alla tha akolouthisoun

fws kai mageia uparxei akoma ston kosmo

smile
buenas noches apo bolivia