Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2006

Δώρο; Δώρο!

Κουβεντιάζαμε εχτές με την Νεφέλη για το θέμα των δώρων. Επίκαιρο θέμα λόγω των ημερών αλλά και μόνιμος βραχνάς για μένα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Της έλεγα λοιπόν αυτά που είχα γράψει σε ένα παλιότερό μου ποστ για τα δώρα. Ότι πρώτα απ΄όλα δεν μου αρέσουν τα δώρα. Μου θυμίζουν υποχρέωση.

Π
άντα έψαχνα να βρω την δικαιολογία να μην πάρω δώρο. Ούτε κι εγώ θέλω. Προτιμώ κάτι συμβολικό, κάτι δικό σου, κάτι που θα σου λείψει όταν το δώσεις. Κάτι που ΘΕΛΕΙΣ να δώσεις. Μια αγκαλιά, ένα χάδι, μια βόλτα στο φεγγάρι, μια ματιά. Προτιμώ να μου χαρίσεις μερικά λεπτά από το χρόνο σου, να μιλήσουμε, κατά βάση να με νιώσεις. Να περπατήσουμε στην βροχή, ίσως να μου κρατήσεις το χέρι.

Κ
αι αυτό δεν το πιστεύω μόνο για μας τους μεγάλους. Την ίδια ανάγκη έχουν και τα παιδιά. Όσα παιχνίδια και να τους δώσεις στις γιορτές αυτό που έχει αξία είναι ο πραγματικός χρόνος που θα τους αφιερώσεις. Είναι η βόλτα χωρίς άγχος που θα πας μαζί τους. Είναι η διάθεσή σου να κοιτάς με ενδιαφέρον και αγάπη τις μουτζούρες που σου δείχνουν όλο καμάρι και να το πιστεύεις ότι είναι θαύματα τέχνης. Το γέλιο σου με τις γκάφες των επτά νάνων αλλά και το δάκρυ σου όταν ο Σρεκ στεναχωριέται που χάνει την πριγκίπισσα Φιόνα.

Έ
ψαχνα κάτι για να δώσω στη Νεφέλη. Όχι σαν δώρο. Απλά κάτι που να το έχει κοντά της και να με θυμάται, σήμερα, αύριο, μετά από μήνες. Δεν είναι κάτι που θα μου λείψει, αλλά κάτι που θα το έπαιρνα και για μένα. Αυτό όμως που αισθάνομαι για την ίδια είναι για μένα σημαντικότερο. Ότι αξίζει από μένα το έχω ήδη δώσει. Δεν μου λείπει, και χαίρομαι που το έχει. Ότι και να γίνει. Για πάντα.

18 σχόλια:

weirdo είπε...

Τέτοια δώρα αξίζουν..
Σε ανθρώπους που το αξίζουν..
Εύχομαι να πάρεις πολλά τέτοια κι εσύ (αν δεν έχεις πάρει ήδη..:)
-συμφωνώ και στον ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά..-
Όμορφη βροχερή καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Δε συμφωνώ! Δε συμφωνώ! Δε συμφωνώ!! Δώρα!! Δώρα!! Δώρα!! Ναι στην μεγάλη αγάπη, ναι στις αγκαλιές, τα φιλιά, τις βόλτες στη βροχή, όχι στη λύσσα για τον υλικό κόσμο και το χρήμα... αλλά... δώρα! Δεν είναι υπέροχο να κάνεις δώρο σε κάποιον που αγαπάς πολύ και να το έχεις διαλέξει αποκλειστικά για αυτόν, μπορεί και να το έχεις φτιάξει γι'αυτόν, πάντως σκέφτηκες μόνο αυτόν όταν το πήρες ή όταν το έφτιαξες και σου χαρίσει το πιο υπέροχο χαμόγελό του όταν το κρατάει στα χέρια του; Ναι, είναι ανεκτίμητη μια αγκαλιά, αλλά ένα όμορφο δώρο μπορεί να κάτσει επίσης σε μία καρδιά για πολύ καιρό! Βέβαια λες πως συμφωνείς στα δώρα που αρχικά είναι δικά μας και τα δωρίζουμε... Ναι, αυτά είναι τα καλύτερα μακράν... αλλά και τ'άλλα τα καημένα, όμορφα είναι... Αν έχουν ουσία... Παρόλα αυτά, όταν είσαι τόσο καλός και αγαπάς τόσο πολύ, κανείς δεν περιμένει δώρο... Καλημέρα και φιλιά πολλά!

The Motorcycle boy είπε...

"Δεν είναι κάτι που θα σου λείψει, αλλά κάτι που θα το έπαιρνες και για σένα"; Ξυριστική μηχανή της αγόρασες της κοπέλας ρε; Για να μη σε βλέπει αξύριστο -έτσι;

trol είπε...

δώσε δώρα, και μάλιστα πολλά, είναι απίστευτη η αξία του υλικού όταν σου θυμίζει την αγάπη που σου έχουν και όχι όταν προσπαθεί τότε να σου την δείξει

ZissisPap είπε...

weirdo παίρνω κάθε μέρα!
Το σημαντικό είναι ότι δίνονται χωρίς να το ξέρει αυτός που τα δίνει :-)

kwlogria πρώτα απ' όλα δεν δέχεται το password μου το blog σου και δεν μπορώ να σου αφήσω σχόλια. Τι συμβαίνει δεν ξέρω.
Για τα δώρα αυτό που λες ότι να το φτιάξεις ειδικά για αυτόν που θέλεις είναι από τα καλύτερα που μπορεί να σου τύχουν και συμφωνώ απόλυτα.
Σου κάνω δώρο για σήμερα μια μεγάλη καλημέρα από τα βάθη της καρδιάς μου για το ωραίο τραγούδι που έγραψες!

ΜΒ είσαι πικρόσχολος, γκρινιάρης και δεν πρόκειται να σου κάνω δώρο ούτε στη Δευτέρα παρουσία :-P
Να χαίρεσαι τη γυναίκα σου, να είναι γερή και δυνατή για να σε αντέχει!

trol θα με καταχρεώσεις εσύ :-)

Θεριό Ανήμερο είπε...

Αχ θέλω κι εγώ έναν τρυφερούλη σαν κι εσένα!

Eu-aggelos είπε...

Καλα μια γυναικα με τα δικα σου μυαλα ποτε θα γεννηθεί αραγε;χαχα

Erwtas Stomaxhs είπε...

Sig τώρα τελευταία σε νιώθω πολύ κοντά μου...

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μου, χτες τα κατάφερες και σήμερα όχι;; Ύπουλοι υπολογιστές, καθάρματα!! Δε θα σας περάσει!! Εγώ, σχεδόν ποτέ δεν μπορώ να αφήσω σχόλια σε κανένα, γιατί επίσης δε μου παίρνει το πάσγουορντ (λέει πως δεν υπάρχω! Πώς τολμάει;;;)και η μόνη λύση που έχω βρει (και πιάνει ωραιότατα) είναι να κάνω πρώτα απ'όλα sign in στο blog μου και μετά ως κωλόγρια πια, να μπαίνω σε όσα παιδάκια αγαπώ και να γράφω σχολιάκια! Να, και τώρα τα ίδια μου έκανε. Γιατί, φυσικά, πάντα ξεχνάω πως δεν υπάρχω για τα σχόλια, και πάντα μπαίνω σ'εσάς και πάντα γράφω και πάντα τρώω πόρτα και πάντα κάνω cut, μπαίνω στο δικό μου, κάνω sign in, ξαναμπαίνω στο blog που θέλω, κάνω paste και κατά τα άλλα, I'm singing in the rain!!!! :)

ZissisPap είπε...

Θεριό σε λίγο τελειώνει το καλούπι, μας καθυστέρησε βλέπεις ο μάστορας, και θα έχεις έναν από τους πρώτους κλώνους μου και με αφιέρωση στο δεξί μπρατσάκι :-)

eu-aggele δεν θα ήταν γυναίκα τότε :-P

stomaxi και συ αφραγκιές έχεις, χα χα χα :-)

kwlogria αν και κουράστηκα διαβάζοντας όσα έγραψες, ουφ, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις οδηγίες σου και όπου με βγάλει :-)

Ανώνυμος είπε...

Παρέλειψα να πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ :) :) :) και να συμπληρώσω πως... εεε... δεν το έγραψα εγώ το τραγούδι αρχικά... εεε... δεν είμαι και τόσο κωλόγρια... εεε...εγώ το πείραξα γιατί το αγαπώ και με κάνει χαρούμενη όταν βρέχει... εεε... αλλά αυτό εννοούσες έτσι κι αλλιώς... άντε γεια τώρα... και φιλάααακιααααα!!

ZissisPap είπε...

Παρακαλώ, ευχαρίστησης μου :-)
Ναι, αυτό εννοούσα! Φιλάκια :-***

ZissisPap είπε...

Kwlogria δεν παίζει και μόνο στο δικό σου Blog μου εμφανίζει κάτι τέτοιο. Θα το τσεκάρω με άλλους και θα σου πω!

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου πω γιατρέ μου... το παράξεονο είναι ότι χτες μπόρεσες... κωλομηχανήματα... ου αντικράιστ!! Εμένα πάντως, αυτό μου συμβαίνει σε όλα τα μπλογκ και το λύνω έτσι όπως σου είπα... Όταν μάθεις πες μου σε παρακαλώ και με της άσχετης :)

Epsilon είπε...

Κι αυτό το ποστ δώρο είναι! Αν και να σου πω την αλήθεια, η χειρονομία του δώρου έχει αξία όχι το αντικείμενο. Τί να πω βέβαια, εγώ είμαι και κακομαθημένη :-ΡΡΡ

ZissisPap είπε...

epsilon καλημέρα :-P

Apateon είπε...

Τι να πω εγώ τώρα?Με κάλυψε η κωλόγρια! Είναι ωραίο πράγμα τα δώρα, υλικά κ μη.Είναι ωραίο επίσης να τα δίνεις, αλλά να μάθεις κ να τα παίρνεις!

ZissisPap είπε...

apateon καλησπέρα!
Η σοφία σου (μαζί με της kwlogriaς!) ίσως μου αλλάξει κάποιες παραδοχές (όχι παραξενιές) μου :-)