Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2006

TOOL μετά 3 ώρες!

Τρεις ώρες μετά από την πολυαναμενόμενη συναυλία των TOOL στη Αθήνα και το κεφάλι μου ψιλοβουίζει ακόμη!
Γρήγορες σκέψεις σαν πρώτη και μοναδική καταγραφή-απογραφή του γεγονότος.

+ Η διαδρομή με το τραμ γεμάτο κοινό για την συναυλία από το Σύνταγμα μέχρι το Ελληνικό απίθανη εμπειρία. Σαν σχολικό λεωφορείο ήμασταν!

- Η ζέστη μέσα στο τραμ απελπιστική. Πρέπει να αβγατίσαμε μέχρι να φτάσουμε.
- Απαράδεκτη η ανύπαρκτη σήμανση για το χώρο της συναυλίας.
- Απαράδεκτο το τσεκ των εισιτηρίων. Περάσαμε στον χώρο της συναυλίας μετά από μισή στριμώγματος.
- Το Ολυμπιακό ακίνητο, ή μάλλον το Ολυμπιακό Υπόστεγο, θα ήταν σωστό για συναυλία αν είχε φτιαχτεί για συναυλιακός χώρος και όχι για πάρκινγκ αεροπλάνων! Να δούμε πότε και αν αξιωθούμε να δούμε κάποτε σωστή συναυλία στην Ελλάδα εκτός από τις καλοκαιρινές. Μάλλον τα εγγόνια μου!

- Πρώτα θύματα του χώρου το support γκρουπ, οι Mastodon, που δεν άκουγες απολύτως τίποτα. Μάλλον άκουγες την μπότα από τα ντραμς και το μπάσο σε ένα μπουκωμένο σύνολο. Ούτε φωνή, ούτε σόλο. Κρίμα γιατί έδειχναν κεφάτοι και ορεξάτοι και το κοινό περίμενε να πάρει πολλά από αυτούς.

- Δεύτερα θύματα όσοι προσπάθησαν να προμηθευτούν ποτό. Απελπισία στο πολλαπλάσιο! Δεν γίνεται στην συναυλία του Moz σε μικρότερο χώρο να υπάρχουν διπλάσια μπαρ και με τάξη καθώς και κάποια ποικιλία ποτών ενώ σήμερα να είναι τριτοκοσμικής αντίληψης. Λυπηθείτε μας την επόμενη φορά!

+ TOOL, TOOL, TOOL!!!
Μοναδικοί, όντως!
Μου θύμισαν τα παλιά μεγάλα γκρουπ με την άρτια σκηνική παρουσία τους!
+ Συγχαρητήρια στον τεχνικό ήχου που κατάφερε μέσα σε αυτό το υπόστεγο να έχουμε καθαρό, όσο γινόταν, ήχο!
- Ο χώρος έκοψε τουλάχιστον 50% από την συνολική εικόνα του γκρουπ. Τα εκπληκτικά βίντεο, που έπαιζαν καθ’ όλη την διάρκεια της συναυλίας, μπορούσαν να παρακολουθήσουν μόνο όσοι βρίσκονταν στα πενήντα μέτρα από την σκηνή και όσοι ήταν πάνω από ένα και ενενήντα! Ο Keenan εμφανίζεται γυμνός απ' τη μέση και πάνω σαν φιγούρα βγαλμένη από τον τελευταίο Μοϊκανό. Μόνο όταν άρχισε το παιχνίδι με τα λέιζερ έμοιασε ο χώρος να δένει με την συναυλία.

+ Κατά τα άλλα παρακολούθησα μια από τις ωραιότερες συναυλίες αλλά πρέπει να ήμουν από τους λίγους που αισθάνθηκαν έτσι.

- Γι άλλη μια φορά οι περισσότεροι ήταν χαμένοι στο διάστημα και δεν ήξεραν καν για ποιό συγκρότημα βρίσκονταν εκεί! Και φυσικά είχαν και άποψη.
+ Προσωπικά αυτό που περίμενα το άκουσα και μάλιστα το απόλαυσα. Η διάθεσή μου έλεγε ότι θα περάσω σούπερ και έτσι έγινε! Υπήρξαν στιγμές που αισθάνθηκα μοναδικά. Έκλεινα τα μάτια μου και ρουφούσα την δύναμη του ήχου των TOOL!
-
Προσπάθησα να μεταδώσω την εκπληκτική αίσθηση στη Νεφέλη που δυστυχώς δεν ήρθε αλλά ήταν μάταιο. Μόνο μέσα στον χώρο του live παίρνεις την ένταση και την λύτρωση της μουσικής.

+ Απίθανο φινάλε με το ανέβασμα των Mastodon στην σκηνή με τους TOOL.

- Μιάμιση ώρα συνεχώς στην σκηνή και δυστυχώς χωρίς encore. Δεν γνωρίζω αν είναι τακτική τους αλλά με παραξένεψε. Ήταν και η τελευταία τους στη σειρά αυτή συναυλία. Όλοι πλέον στο παίζουμε μία το πολύ μιάμιση ώρα και τέρμα. Κρίμα αλλά τουλάχιστον υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν και του χρόνου.

+ Ένα μεγάλο μπράβο στον υπεύθυνο του τραμ που φρόντισε ένας άδειος έκτακτος συρμός να μας μεταφέρει και μάλιστα δωρεάν, που εισιτήρια τέτοια ώρα, στο Σύνταγμα.

6 σχόλια:

Eu-aggelos είπε...

"Η διαδρομή με το τραμ γεμάτο κοινό για την συναυλία από το Σύνταγμα μέχρι το Ελληνικό απίθανη εμπειρία. Σαν σχολικό λεωφορείο ήμασταν"
Κι εσύ ποιό ρόλο είχες, του δασκάλου;:P

Erwtas Stomaxhs είπε...

!"§$%&/()=?`´+*'Ä@#äöü:;.,^°

Bitch Girl είπε...

δεν έχω αποφασίσει ακόμα εσείς είστε σαδιστής που γράφετε ένα καλό ποστ μετά από κάθε συναυλία ή εγώ μαζοχίστρια που το διαβάζω; αφήστε μην απαντήσετε...
υπογραφή
Πράσινo από Ζήλια Bitch Girl

ZissisPap είπε...

eu-aggele ήταν σαν να μπήκα στη μηχανή του χρόνου και να ταξίδεψα πολλά χρόνια πίσω! Πίστεψέ με είναι μοναδικό. Γίνεσαι και συ λίγο παιδί, αρκεί να έχεις την διάθεση. Στα ξαναείπα είναι η περίοδος που παίρνω ή καλύτερα ρουφάω από τα παιδιά μου ενέργεια κάθε στιγμή!

stomaxi έχεις δίκιο. Τι να πω άλλο;
Απλά τσακίσου και έλα :-)

bitch girl μιλάω πάντα με ενθουσιασμό για οτιδήποτε ζωντανό παρακολουθήσω. Από κλασική μουσική μέχρι πανηγύρι! Είμαι λάτρης της ζωής και κάθε παράσταση με ταξιδεύει με τον τρόπο της στις αστείρευτες πηγές της ζωντάνιας και της χαράς. Είμαι πανηγυρτζής, πειράζει; Δεν πειράζει :-P

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ, άφησες τη χαίτη να τιναχτεί ολούθε; Κράδασες τα ασημένια σου δαχτυλίδια στον αέρα

Ανώνυμος είπε...

Είμαι για τα μπάζα, το'στειλα το μήνυμα πριν το τελειώσω, συνεχίζω.

Κράδασες, λοιπόν, τα ασημένια σου δαχτυλίδια στον αέρα, ήπιες 3 μπύρες και ρέφτηκες δυνατά, ούρλιαξες μαζί με τους TOOL, πέρασες γαμηστερά γιατρέ και φαίνεται! Μπράβο! :)